Cursuri de specializare în domeniul kinestetic

Sala de conferinţe a Protopopiatului Roman găzduieşte cursuri de specializare în domeniul kinestetic.

Cursurile sunt organizate de Școala Postliceală Sanitară Moldova, în cadrul parteneriatului încheiat cu SES (Senior Experten Service) din Bonn (Germania). Cursurile sunt predate de Jannette Terpstra, asistent medical în specialitatea neurologie, specializată în domeniul kinestetic, şi sunt adresate asistenţilor medicali care îngrijesc pacienţi cu deficienţe neuromotorii şi pshihice.

Această ramură a medicinii se ocupă cu învăţarea procedurilor de mobilizare şi statice ale persoanelor cu deficienţele menţionate mai sus, în aşa fel încât asistentul medical să-şi poată doza efortul fizic şi să evite, totodată, discopatiile vertebrale. Conceptul acestui curs vizează ajutorul acordat persoanelor imobilizate la pat în vederea evitării complicaţiilor apărute prin repausul prelungit la pat. Prin deprinderea acestor cunoştinţe de către tinerii cursanţi se urmăreşte ajutorarea celor care sunt în suferinţă prin îmbunătăţirea calităţii vieţii şi integrarea lor în familie şi societate. Cursurile se derulează începând din 3 martie şi se vor finaliza pe 14 martie.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 6 ani

    ma faceti sa rad..un asistent cu scoala de 3 ani in kinetoterapie facuta in occident nu poate lucra in Romania,dar romanii cu un curs de doua saptamani vor putea k au binecuvantarea Protopopiatului si lui Mos Craciun!