Prima paginăSocial

Cursuri de pregătire DELF, la „Roman-Vodă”

Cursuri de pregătire DELF, la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

 

delfInstitutul Francez Iaşi organizează cursuri de pregătire DELF şi simulări de examene pentru elevii de gimnaziu şi liceu la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” din Roman, în perioada septembrie – decembrie 2016. Cursurile au în vedere pregătirea examenelor DELF Elevi din sesiunea 10-11 decembrie 2016, care vor avea loc la Institutul Francez Iaşi.

Elevii înscrişi la aceste cursuri beneficiază de un abonament gratuit de un an la mediateca Institutului Francez Iaşi şi primesc un atestat la finalul cursului. Preţul cursului este de 400 de lei, vor fi organizate grupe de maximum 15 elevi, iar modulul va avea 34 de ore. Manualele, caietele de exerciţii şi un CD-ROM sunt incluse în preţul cursului.

Diplomele DELF (Diplôme d’études en langue française – Dimplomă de studii în limba franceză) sunt utile atât elevilor care doresc să se înscrie la liceu în clase bilingve, elevilor de liceu care vor avea două probe de limbi străine la bacalaureat (DELF-ul putând fi echivalat cu una dintre ele), cât şi elevilor de gimnaziu, în contextul noilor reglementări ale Legii Educaţiei. Valabile pe viaţă, diplomele DELF sunt recunoscute internaţional, atât pentru studiile universitare în spaţiul francofon, cât şi în viitoarea carieră. Înscrierile la cursurile de pregătire DELF se fac până pe 3 octombrie 2016.

„Diplomele DELF sunt eliberate de Ministerul Francez al Educaţiei Naţionale şi sunt valabile toată viaţa. Aceste diplome înlocuiesc proba de limbă străină de la Bacalaureat şi testul de limbă străină de la admiterea în liceu. Diplomele DELF reprezintă diplome oficiale de limbă franceză şi validează în mod echilibrat, fiabil şi obiectiv competenţele de comunicare în conformitate cu Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbile Străine. Țările francofone oferă studenţilor străini numeroase burse de studiu în universităţi (Erasmus+). Studiile în universităţile din Franţa sunt printre cele mai ieftine din Europa. Mai mult de 2.000 de firme francofone îşi desfăşoară activitatea în România, prezentând o importantă ofertă de locuri de muncă. Franceza este una dintre limbile de lucru cele mai folosite în instituţiile europene, iar cunoaşterea limbii franceze facilitează mobilitatea pe piaţa muncii”, precizează un comunicat al Institutului Francez Iaşi.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la secretariatul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, telefon: 0233 740 290, e-mail: cnrv_secretariat@yahoo.com, iar înscrierile se pot face la Institutul Francez Iasi – www.institutfrancais.ro, telefon 0232 267 637 sau 0769 056 203, e-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro .

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0