Cursuri de formare şi subvenţii pentru şomerii dornici să muncească

Dimensiune text

Se organizează cursuri de calificare profesională pentru operator introducere date, lucrător pentru structuri în construcţii, lucrător în comerţ, frizer – coafor – manichiurist.

Fundaţia „Motivation România”, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, face înscrieri pentru prima serie de cursanţi în mai multe meserii căutate pe piaţa muncii. Este vorba de operator introducere, prelucrare şi validare date, pentru care înscrierile se primesc, cel mai târziu, până pe 27 iunie. Candidaţii trebuie să aibă cel puţin studii liceale. Cursanţii primesc o subvenţie de 500 de lei la finalul cursului şi decontarea transportului. Pentru cursurile de lucrător în structuri pentru construcţii, înscrierile se primesc până pe 11 iulie. Cursurile au o durată de trei luni. Cei înscrişi trebuie să aibă absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu. Cursanţii primesc o subvenţie de 750 de lei la finalul cursului şi beneficiază de decontarea transportului.

Până pe 28 iulie se primesc cereri de înscriere din partea persoanelor care vor să urmeze cursurile de lucrător în comerţ. Cursul are o durată de trei luni şi se adresează absolvenţilor de învăţământ general obligatoriu. Cursanţii beneficiază de o subvenţie de 750 de lei la finalul cursului şi de decontarea transportului. Pentru cursul de frizerie – coafură – manichiură – pedichiură, cererile de înscriere se primesc până la 29 august. Cursurile durează cinci luni şi se adresează absolvenţilor de învăţământ general obligatoriu. Cursanţii primesc o subvenţie de 1.250 de lei la finalul cursului şi beneficiază de decontarea transportului. La curs sunt acceptate persoane interesate de formare profesională, care nu au un loc de muncă, cu condiţia să aibă domiciliul legal în judeţul Neamţ. Dosarul de înscriere trebuie să conţină o copie după cartea de identitate, copie după certificatul de naştere, după certificatul de căsătorie, acolo unde este cazul, adeverinţă sau diplomă de studii, adeverinţă de la medicul specialist de medicina muncii, în care să fie specificat „apt în exercitarea meseriei pentru care se califică”.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la Fundaţia „Motivation România”, cu sediul în strada Fluieraşului nr. 22, Piatra Neamţ – Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ, telefon 0732.672.218, 0757.430.249 sau 0233.212.408.COMENTARII

WORDPRESS: 0