Curs de autoapărare împotriva abuzurilor sexuale pentru elevi

Dimensiune text

CJRAE Neamţ demarează în şcolile din judeţ un program de prevenţie a abuzurilor sexuale împotriva elevilor. Programul a început după ce mai mulţi copii din Neamţ au fost abuzaţi sexual de profesorul care trebuia să-i înveţe muzică.

Elevii din judeţul Neamţ vor învăţa la şcoală ce înseamnă un abuz sexual, care este profilul psihologic în care se încadrează, de cele mai multe ori, un posibil agresor sexual şi, mai ales, cui să se adreseze pentru a cere ajutor în cazul în care devin victime. Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Neamţ a demarat, la solicitarea inspectoratului şcolar, un program de prevenţie în toate şcolile din judeţ, ca urmare a situaţiei recent semnalate în Neamţ, în care mai mulţi copii care luau ore de muzică în cadrul Palatului Copiilor din Piatra Neamţ au fost agresaţi sexual de profesor.

„Am demarat acest program ca urmare a situaţiei recent semnalate în judeţ, la solicitarea inspectoratului şcolar. Programul de prevenţie a fost stabilit de echipa de specialişti din cadrul instituţiei noastre, împreună cu care am căutat cea mai potrivită soluţie pentru a-i proteja pe copii. Scopul nostru este să informăm profesorii, părinţii, copiii, astfel încât, dacă mai există astfel de situaţii, acestea să fie scoase la lumină, şi nu ascunse sub preş, spre binele copiilor”, a pus directorul CJRAE Neamţ, profesor Melania Pleşa.

Materialele informative trimise în şcoli în cursul acestei săptămâni, care urmează a fi discutate cu elevii, conţin informaţii nu doar pentru elevi, ci şi pentru părinţi şi profesori. Acestea conţin o prezentare a modificărilor comportamentale ale copiilor care pot da de bănuit celor din jur că aceştia au fost victime ale unui abuz sexual, câteva caracteristici ale persoanelor care, la un moment dat, pot deveni din persoane de încredere, apropiate copiilor, agresori, precum şi explicaţii legate de ceea ce se înţelege prin abuz asupra copiilor. Pe durata lunii mai, vor fi organizate lectorate cu părinţii şi ore speciale cu elevii, susţinute de specialişti din cadrul CJRAE Neamţ.


COMENTARII

WORDPRESS: 0