Prima paginăSanatate

Curățenia de Paște face victime printre copii

Dimensiune text

Cadrele medicale de la Centrul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, în această perioadă, numărul copiilor intoxicați crește.

 

 

Și asta pentru că, fiind sezonul curățeniei de Paște, mulți părinți se dovedesc neglijenți și lasă substanțele folosite la curățenie în locuri accesibile copiilor. Așa se întâmplă că, în fiecare an, mai mulți copii ajung, în această perioadă, pe patul spitalului, intoxicați cu diverse substanțe.
„Cei mai vulnerabili sunt copiii cu vârste de până la cinci ani, care nu pot face diferența între sucuri și alte lichide colorate care sunt, de fapt, dezinfectante sau detergenți. An de an, am avut copii intoxicați cu detergenți, cu pastile de dezinfectat, ori cu alte substanțe de dezinfectat, pe care ei le-au confundat cu sucuri. Aceste substanțe sunt foarte toxice și pot provoca arsuri grave ale esofagului sau stomacului. Recomandăm părinților să fie foarte atenți la modul de depozitare a acestor substanțe, să le păstreze, preferabil, în spații la care copiii nu pot ajunge”, ne învață cadrele medicale de la Centrul de Primire Urgențe din cadrul spitalului.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0