Prima paginăSport

Cupa României merge la Bucureşti. HCM Roman merge în Europa

Cupa României merge la Bucureşti. HCM Roman merge în Europa

Dimensiune text

 

finalaHCM Roman a încheiat un nou sezon remarcabil, reuşind, pentru al treilea an consecutiv, calificarea în cupele europene. După Cupa Cupelor, în 2014, şi Cupa EHF, în 2015, în această toamnă HCM Roman va reprezenta din nou România în Cupa EHF.

HCM Roman a jucat, vineri şi sâmbătă, 20 şi 21 mai, la Cluj, în turneul Final 4 al Cupei României. După ce a trecut în semifinale, vineri, de Dunărea Brăila, cu 27-20 – victorie care a echivalat cu o nouă calificare în Cupa EHF -, HCM Roman a întâlnit, sâmbătă, în finala Cupei României, campioana Europei, CSM Bucureşti.

Afectate de indisponibilităţile Dianei Druţu şi a Jasnei Tošković şi, mai apoi, de eliminarea Marinelei Gherman în meciul de sâmbătă, handbalistele romaşcane antrenate de Florentin Pera şi Viorel Lazăr nu au putut ţine piept campioanei decât o repriză. HCM Roman a condus cu 4-1, după primele trei minute, însă CSM Bucureşti a revenit, înclinând balanţa până la pauză, 15-13. A doua parte a meciului a fost în întregime a campioanei, care a terminat cu opt goluri avans, 32-24.

Au punctat pentru HCM Roman: Glibko – 11, Stoleru – 5, Chitacu – 2, Vartic – 2, Cîlici – 1, Iuganu – 1, Agrigoroaie – 1, Tomescu – 1. Pentru CSM Bucureşti au marcat: Varzaru – 6, Rodrigues – 5, Jorgensen – 5, Gullden – 4, Brădeanu – 3, Fisker – 3, Vetkova – 2, Torstenson – 1, Nicula – 1.

„Chiar dacă, pentru noi, cel mai important joc a fost semifinala cu Brăila, acolo unde echipa noastră a dat totul pentru a câştiga şi a făcut-o de o manieră clară – joc care ne-a şi calificat în cupele europene -, în finală nu am avut un lot care să ne ajute să ţinem piept multinaţionalei de Liga Campionilor. Am jucat cu ambiţie, dar în repriza a doua s-a văzut că au avut o bancă mult mai bună”, a declarat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera. „Din păcate, soluţiile pe banca tehnică au lipsit la un moment dat şi nu am avut forţa să ducem această partidă până la capăt. Am reuşit doar o repriză să facem faţă mult mai puternicei formaţii din Bucureşti, o felicităm pentru câştigarea Cupei României, este o victorie meritată. Suntem bucuroşi că am putut fi parte a acestui eveniment”, a declarat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

O nouă participare în Cupa EHF

În sezonul următor, România va avea patru reprezentante în cupele europene. Campioana CSM Bucureşti va juca din nou în Liga Campionilor. Sezonul 2016-2017 va fi primul în care nu se va mai disputa Cupa Cupelor, astfel că echipele care au performat în competiţiile naţionale de tip „cupă” vor evolua în Cupa EHF. Este şi cazul HCM Roman, finalista din acest an a Cupei României. Alături de HCM Roman, celelalte două locuri ale ţării noastre în Cupa EHF sunt destinate ocupantelor locurilor 2 şi 3 din campionat, HCM Baia Mare şi Corona Braşov.

HCM Roman este la a treia participare consecutivă în Europa, după Cupa Cupelor, în 2014, acolo unde s-a oprit în optimi, şi în Cupa EHF, în 2015, unde a atins tot faza optimilor de finală. În plus, dacă actualul sistem competiţional va fi păstrat, HCM Roman va disputa, cel mai probabil în luna august, şi Supercupa României, împotriva CSM Bucureşti.

„Consider că echipa a avut rezultate deosebite, trei ani la rând calificată în cupele europene, două finale jucate în Cupa României, în 2014 şi, în 2016, împotriva câştigătoarei Ligii Campionilor, ceea ce e o realizare pentru HCM Roman şi pentru municipiul Roman. Felicit fetele pentru tot ce au realizat în acest an competiţional, a fost un an cu rezultate foarte bune, am avut constanţă în ultimii ani în performaţă la Roman, sper din tot sufletul să ne menţinem la acelaşi nivel. Mulţumesc autorităţilor locale, conducerii clubului, stafului echipei, galeriei, publicului, care au fost alături de noi pe parcursul întregului sezon, toţi şi-au adus contribuţia la această performanţă şi doar împreună am putut duce la îndeplinire acest lucru”, a declarat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera. „Suntem medaliaţi cu argint în Cupa României şi, în acelaşi timp, participanţi în cupele europene. Asta este cel mai important lucru la sfârşitul acestui sezon. Felicit jucătoarele, felicit conducerea tehnică şi urmează ca, încetul cu încetul, să ne pregătim pentru sezonul viitor, vom încerca şi noi să mai aducem câteva jucătoare, pentru a putea face faţă multiplelor competiţii în care vom fi angrenaţi”, a declarat preşedintele clubului HCM Roman, Lucian Micu.

finala

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0