Prima paginăSport

Cupa EHF: Victorie de palmares pentru CSM Roman în fața Dunaujvaros, dar unguroaicele se califică în turul următor

Cupa EHF: Victorie de palmares pentru CSM Roman în fața Dunaujvaros, dar unguroaicele se califică în turul următor

Dimensiune text

 

Duminică, 22 octombrie, echipa de handbal feminin CSM Roman a evoluat, de la ora 11, în Sala Sporturilor din Roman, într-o partidă contând pentru manșa a doua a turului al doilea preliminar al Cupei EHF, întâlnind echipa ungară DKKA Dunaujvaros. Deși au învins, romașcancele nu au putut recupera diferența din tur, astfel că DKKA s-a calificat în turul al treilea.

 

După 24-31 în meciul din prima manșă, de săptămâna trecută, din Ungaria, CSM Roman pornea cu șansa a doua pentru accederea în turul următor. Așa au stat lucrurile și în teren în meciul de duminică. Puternica echipă ungară nu a lăsat niciun moment impresia că poate scăpa calificarea, iar cele două echipe au alternat la conducere cu unul-două goluri. La pauză a fost 13-13, egalitatea menținându-se până aproape de minutul 50. În final, DKKA nu a mai forțat, iar CSM Roman a încheiat cu două goluri avantaj, 27-25, rezultat insuficient, însă, pentru a-i asigura calificarea în turul al treilea preliminar.

Au marcat pentru CSM Roman: Ana Maria Simion – 10 goluri, De Sousa – 8, Stoleru – 4, Cîlici -1, Ferfolja – 1, Iovănescu – 1, Popa – 1, Stănciulescu – 1. Pentru DKKA Dunaujvaros au punctat: Micijevic – 6, Klujber – 5, Szekerczes – 4, Szalai – 3, Bouti – 2, Kovács – 2, Dombi – 1, Molnar – 1, Takacs – 1. Lovituri de la 7 metri: 5 pentru CSM Roman, 3 transformate; 1 pentru DKKA, transformată. Eliminări de 2 minute: 3 pentru CSM Roman, 4 pentru DKKA.

Partida a fost arbitrată de Emil Aghakishi și Ernest Aghakishi, din Azerbaidjan, în timp ce delegat din partea Federației Europene de Handbal a fost grecul Stepan Partemian.

„Romanul ar fi putut recupera diferența din tur”

DKKA Dunaujvaros a terminat campionatul anterior pe locul al patrulea, același loc pe care îl ocupă și acum în clasamentul intern, și are 24 de participări în cupele europene, având în palmares toate trofeele continentale majore: Liga Campionilor (1999), Cupa EHF (1998 și 2016), precum și fostele Cupa Cupelor (1995) și Supercupa Europei – Trofeul Campionilor (1999). DKKA Dunaujvaros deține o academie de handbal care are în acest moment 255 de jucătoare, dintre care șase evoluează la echipa mare.

„CSM Roman este o echipă foarte bună, care poate pune probleme și care circulă mingea foarte rapid, știam asta după vizionările meciurilor echipei dinaintea primei manșe și știam că avem nevoie de un avantaj solid după meciul tur”, a afirmat la finalul partidei antrenorul principal al DKKA Dunaujvaros, László György. „Deși am avut avantaj după prima manșă, am pregătit serios această partidă, pentru că știam că nu ne va fi ușor împotriva unei echipe bune ca a Romanului, care ar fi putut recupera diferența din tur. Am alergat, ne-am luptat, am fost puțin obosite în a doua repriză, dar în final ne-am calificat”, a afirmat căpitanul DKKA, Babett Szalai.

 

„Noi am greșit mai mult decât adversarul și asta ne-a costat calificarea”

La a cincea participare în competițiile europene, pentru CSM Roman a fost a doua calificare ratată consecutiv în fața unei echipe din Ungaria, după dubla cu Alba Fehervar, din aceeași fază a competiției, de anul trecut, în care CSM Roman a suferit două înfrângeri: 25-27 și 24-28.

„Vreau să felicit echipa Dunaujvaros pentru calificarea în turul al treilea al acestei puternice competiții. Au fost două meciuri disputate, noi într-adevăr  am pierdut calificarea în meciul din Ungaria, unde la pauză conduceam cu un gol, dar apoi am făcut o a doua repriză foarte slabă, iar avantajul de șapte goluri a fost foarte mare pentru un meci de calificare. Eu consider că echipele sunt egale din punct de vedere valoric, din păcate noi am greșit mai mult decât adversarul și asta ne-a costat calificarea, și aici mă refer doar la ultimele 12 minute din a doua repriză din meciul tur. Astăzi a fost un meci frumos, un meci de cupă europeană, îmi felicit jucătoarele pentru angajamentul pe care l-au avut, au dorit să mergem mai departe, dar, din păcate, ne oprim aici și ne axăm în continuare pe meciurile din campionat”, a afirmat antrenorul CSM Roman, Constantin Ștefan.

„A fost o diferență destul de mare după primul meci. Noi ne-am dorit azi să ne calificăm, zic eu că am făcut tot ce am putut pe teren. Dar am și greșit, cu gândul că avem atât de mult de recuperat și ne-am grăbit în unele situații. Ne axăm de acum pe meciurile din campionat și vom încerca să nu mai facem atât de multe greșeli cum am făcut în aceste două meciuri, unde ne dorim să facem o figură bună din acest moment”, a afirmat căpitanul CSM Roman, Carmen Stoleru.

Pentru echipa romașcană, următorul meci va fi cel din campionat, din etapa a șasea, împotriva Măgurii Cisnădie, sâmbătă, 28 octombrie, pe teren propriu.

Vicecampioana a ratat la limită calificarea

În turul al doilea al Cupei EHF au mai evoluat alte două echipe românești. Vicecampioana Dunărea Brăila a ratat calificarea la limită în fața norvegiencelor de la Byasen Handball Elite, după 18-28 săptămâna trecută, în deplasare, și 28-20, duminică, 22 octombrie, în returul de la Brăila. HC Zalău are prima șansă la calificare după 26-21, în tur, pe teren propriu, în fața echipei din Turcia Ankara Yenimahalle BSK, returul urmând a se disputa duminică după-amiază. A patra participantă a României în Cupa EHF, SCM Craiova, urmează a intra în competiție din turul următor, în luna noiembrie.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0