Prima paginăSport

Cupa „1 Iunie” la handbal, atractivă pentru copiii de la sate

Dimensiune text

Liceul cu Program Sportiv Roman a organizat sâmbătă, 8 iunie, la Sala Sporturilor, ediția I a Cupei „1 Iunie” la handbal, concurs rezervat băieților. Acțiunea organizată de LPS Roman a scos în evidență indiferența copiilor și a părinților acestora, din oraș, pentru mișcare.

 

Foto: Echipa Școlii din Adjudeni, învingătoarea competiției

 

De Ziua Internațională a Copilului, la Sala Sporturilor a avut loc turneul semifinal din cadrul campionatului național de handbal, juniori II, feminin, astfel că nu s-au putut desfășura două competiții în același timp și în același loc.
Organizatorul – LPS, având în rolurile principale profesorii Vasilica Hârțuliu și Codruț Mihalache, a încercat tot ce i-a stat în putință pentru a avea în competiție cât mai mulți copii.

 

Mulți chemați, puțini veniți

 

Profesorii Vasilica Hârțuliu și Codruț Mihalache

Profesorii Vasilica Hârțuliu și Codruț Mihalache

Inițial se înscriseseră, prin profesorii de sport, echipe de la 12 școli   din  Roman și din localitățile limitrofe. La start au fost doar șase echipe, înșirate în ordinea clasamentului stabilit la concursul inaugural: Școala din Adjudeni, Școala „Vasile Alecsandri” Roman, Școala nr. 6 din Bălcescu, Școala nr. 8 Roman, Școala dinTămășeni, Școala din Ion Creangă.
„Din cele 12 echipe au fost doar jumătate. Profesorii celorlalte echipe neparticipante au invocat motive precum ploaia, cea care i-a împiedicat să ajungă la sală. Am stat ore întregi să-i așteptăm. Era vorba de mișcare. N-au venit. Am anunțat că se va da echipament sportiv la cele mai bine clasate, dar și mingi, la fiecare dintre echipe. Doar o minge costă un milion. Am fost și la Mogoșești, pe teren de zgură. Acolo au venit 400 de copii. La noi, în sală, abia de au venit 70. Ideea a fost să chemăm copiii către mișcare, să simtă gustul competiției și al performanței. Am descoperit mulți copii talentați, cel puțin zece. Copii de excepție din zona rurală, din Tămășeni, Adjudeni, Bălcescu. De la Roman, nimic. Părinții de la oraș tratează cu superficialitate mișcarea, sportul. Vrem să chemăm copiii să facă mișcare. Competiția a fost și va fi una cu rol în selecționarea copiilor cu aptitudini pentru practicarea handbalului. Copii din clasele a șasea și a șaptea au fost estimați în privința capacității de a face față acestui sport, handbalul. Selecția a fost făcută în scopul de a atrage o excepție sau două către un sport în care România a fost numărul 1, odată. Avem talente. S-a dovedit și acum. A fost prima ediție. Vrem să devină tradiție și vom organiza două concursuri de acest gen anual, la 1 Iunie și de Crăciun”, a afirmat Vasilica Hârțuliu.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0