Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea se va menține în general caldă în următoarele două săptămâni, cu maxime de până la 24 de grade, în timp ce precipitații mai importante cantitativ sunt așteptate mai ales spre sfârșitul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 13 – 26 mai, publicată luni.

În Moldova, pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative și, astfel, media regională a acestora va fi de 22 – 24 de grade. Minimele termice vor avea tendința de creștere ușoară în prima săptămână, apoi, până la sfârșitul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative, iar media regională va fi de 10 – 12 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi îndeosebi în prima săptămână, iar cantități de apă mai însemnate vor fi posibile în intervalul 16 – 19 mai.

La munte, temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11 – 13 grade, iar în cea de-a doua, de 13 – 15 grade. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în ușoară creștere, va fi de 6 – 7 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0