Cum va fi vremea la început de an

Cum va fi vremea la început de an

 

 

Vremea se răcește la începutul anului, cu valori maxime ce nu vor mai depăși 0 grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va exista în fiecare zi a primelor două săptămâni ale anului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 31 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019.

În Moldova, după câteva zile de la începutul săptămânii cu o temperatura aerului relativ constantă, cu o medie a maximelor în jurul valorii de 3 grade și a minimelor în jurul a -3 grade, între 3 și 7 ianuarie vremea se va răci treptat, cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou, dar media temperaturilor diurne nu va mai depăși 0 grade, iar a celor nocturne se va situa la valori între -6 și -5 grade. Trecător, vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi și, mai ales, în jumătatea de nord a regiunii.

La munte, media temperaturilor maxime va varia în primele două săptămâni ale anului, de la valori de -5 grade, în primele zile, la -12 grade, în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între -8 grade la început și -16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0