Cum va fi vremea la început de an

Cum va fi vremea la început de an

Dimensiune text

 

 

Vremea se răcește la începutul anului, cu valori maxime ce nu vor mai depăși 0 grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va exista în fiecare zi a primelor două săptămâni ale anului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 31 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019.

În Moldova, după câteva zile de la începutul săptămânii cu o temperatura aerului relativ constantă, cu o medie a maximelor în jurul valorii de 3 grade și a minimelor în jurul a -3 grade, între 3 și 7 ianuarie vremea se va răci treptat, cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi din nou, dar media temperaturilor diurne nu va mai depăși 0 grade, iar a celor nocturne se va situa la valori între -6 și -5 grade. Trecător, vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi și, mai ales, în jumătatea de nord a regiunii.

La munte, media temperaturilor maxime va varia în primele două săptămâni ale anului, de la valori de -5 grade, în primele zile, la -12 grade, în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între -8 grade la început și -16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0