Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni o vreme în general caldă, cu temperaturi în limite normale pentru această perioadă, însă vor fi intervale în care probabilitatea de ploi în averse va fi mai mare, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 4 – 17 iunie, publicată luni.

În Moldova, în intervalul 5 – 7 iunie, valorile temperaturii maxime vor marca o scădere în această regiune, apoi media acestora va fi în creștere, urmând a atinge 29 – 30 de grade pe 9 iunie. Ulterior, temperatura aerului se va menține la valori maxime, în medie, de 27 – 28 de grade până pe data de 17 iunie. Minimele, în medie pe regiune, vor fi în scădere spre 12 grade în data de 7 iunie, apoi vor crește până la 16 grade pe 10 iunie, iar în a doua săptămână se vor situa între 15 și 17 grade. Averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în zona de deal a regiunii, în intervalele 10 – 12 iunie și în unele zile ale intervalului 13 – 17 iunie.

În Dobrogea și pe litoral, temperaturile maxime vor marca o creștere până la valoarea medie de 27 de grade în data de 6 iunie, apoi aceasta va scădea la 23 de grade în data de 7 iunie, urmând a reveni la 27 de grade pe 9 iunie. Între 10 și 17 iunie, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 26 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta pe parcursul celor două săptămâni, urmând a fi apropiate de media de 18 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe cantitativ, dar posibil însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în intervalul 4 – 7 iunie și în unele zile ale celei de a doua săptămâni.

La munte, deși vor fi variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va marca o creștere pe parcursul primei săptămâni, de la 16 grade în data de 4 iunie până la 20 de grade în data de 9 iunie. În a doua săptămână, această medie regională va fi cvasistaționară și se va situa în jurul valorii de 17 grade. Pe durata celor două săptămâni, temperaturile medii nocturne se vor situa între 9 și 11 grade. Ploile, mai ales averse local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 4 – 7 iunie, 9 – 11 iunie și în unele zile ale intervalului 12 – 17 iunie.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0