Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea își menține tendința de încălzire în următoarele două săptămâni, cu valori maxime mai ridicate în prima parte a intervalului, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare în cea de-a doua săptămână, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă pentru intervalul 21 mai – 3 iunie, publicată luni.

În Moldova, valorile termice diurne vor marca o creștere continuă în primele patru zile ale intervalului de prognoză, astfel încât vor ajunge în jurul a 29 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. În intervalul 24 – 26 mai vor fi în scădere, spre medii de 24 de grade, apoi vor avea variații relativ mici. Minimele nocturne, de la o medie regională de aproximativ 8 grade în noaptea de 22 mai, vor crește în intervalul următor, astfel că în 25 mai vor ajunge la o medie în jurul a 15 grade. Până în 27 mai, vor scădea din nou, spre 12 grade și ulterior se vor menține relativ staționare. Ploile se vor semnala cu totul izolat până în jurul datei de 25 mai, însă în a doua săptămână de prognoză va crește probabilitatea pentru averse, pe spații mai extinse.

În Dobrogea și pe litoral, temperatura aerului va fi în creștere treptată, în primele zile din interval, astfel încât, în data de 24 mai, medie regională a maximelor va fi de 25 – 26 de grade, iar minimele de 16 – 17 grade. Ulterior, vremea se va răci până la medii ale valorilor diurne de 23 – 24 grade și de 13 – 14 grade a celor nocturne, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză nu se estimează că vor mai fi variații semnificative de la aceste valori. Până în jurul datei de 24 mai, ploile vor fi cu totul izolate și slabe cantitativ, iar după această dată se vor semnala cu caracter local.

La munte, valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o crește în perioada 21 – 24 mai, de la 11 grade la 17 grade, în medie regională. În zilele de 25 și 26 mai, acestea vor marca o scădere spre 15 grade și se vor menține relativ staționare în jurul acestei valori până pe 30 mai, după care se estimează o nouă scădere ușoară, spre o medie de 14 grade. Același parcurs îl vor avea și valorile termice nocturne, respectiv o creștere de la o medie de 5 grade, în dimineața zilei de 21 mai, până la 9 grade, la sfârșitul nopții de 24/25 mai. Se va consemna o scădere până în jurul valorii de 7 grade în cursul dimineților de 26 și 27 mai, pentru ca mai apoi să nu mai existe variații semnificative. Manifestări specifice instabilității atmosferice, vor fi în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Aversele, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină, vor fi mai însemnate cantitativ în perioadele 25 – 29 mai și 30 mai – 3 iunie.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0