Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Temperaturile maxime nu vor avea fluctuații importante în următoarele două săptămâni, în timp ce precipitații mai însemnate sunt așteptate atât în prima, cât și în a doua săptămână, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 7 – 20 mai, publicată luni.

În Moldova, media temperaturilor maxime va crește ușor, de la 22 de grade în prima zi a intervalului, până spre 26 de grade în 10 și 11 mai, caracterizând o vreme caldă. Ulterior, se va reveni la o medie regională de 22 – 23 de grade, care se va menține, cu mici variații, până spre finalul celor două săptămâni de prognoză. În primele dimineți, media temperaturilor minime va fi de 12 grade, apoi va crește ușor spre 14 grade pe 9 mai, iar după aceea vor fi ușoare variații, în jurul unei medii regionale de 11 grade, cu cele mai scăzute valori în data de 13 mai. Probabilitatea de apariție a ploilor, mai ales sub formă de aversă, va fi mai ridicată în zilele de 8, 9 și 11 mai, dar și după data de 15 mai.

La munte, pe parcursul celor două săptămâni nu vor fi variații semnificative ale regimului termic. Media temperaturilor maxime va fi de 14 – 15 grade, valori mai scăzute fiind posibile la mijlocul lunii mai, respectiv în perioada 15 – 18 mai. Temperaturile minime se vor situa în jurul unei medii de 6 grade. Probabilitatea de apariție a averselor, izolat însemnate cantitativ, se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0