Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

 

Vremea va fi capricioasă în următoarele două săptămâni, cu variații semnificative de temperatură spre finalul primei părți a intervalului, dar și cu o probabilitate sporită de apariție a precipitațiilor importante cantitativ, în primele două zile și în primul weekend, arată prognoza Administrației Naționale e Meteorologie pentru intervalul 12 – 25 martie, publicată luni.

În Moldova, vremea caldă din primele zilei ale intervalului, caracterizată de o medie a temperaturilor maxime de 12 – 14 grade și a celor minime de aproximativ 4 grade, va intra într-un proces de răcire începând cu data de 17 martie, care va continua până pe data de 19 martie, când temperaturile nocturne vor fi negative. Ulterior, tendința vremii va fi una de încălzire treptată, astfel încât la sfârșitul intervalului de prognoză se va înregistra o medie a temperaturilor maxime comparabilă cu cea de la debutul intervalului, în timp ce valorile minime vor fi mai scăzute decât cele inițiale. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în primele două zile, 12 și 13 martie și, posibil, din nou în intervalul 17-19 martie, când se vor înregistra și cantități de apă însemnate.

La munte, prima săptămână de prognoză va debuta cu o vreme caldă, iar regimul termic va fi concretizat printr-o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 9 grade, în timp ce valorile minime vor fi de 1 – 2 grade. Apoi, însă, vremea se va răci ușor, iar pe 15 martie se vor înregistra medii termice de 2 – 3 grade ziua și -4 grade noaptea. În următoarele două zile temperaturile vor crește puțin, însă o nouă scădere a regimului termic va avea loc în intervalul 18 – 22 martie, când vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului. Dar, ulterior, un nou proces de încălzire va determina, la finalul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, temperaturi diurne de 3 grade, în medie, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de -2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul celor 14 zile de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi mai importante cantitativ pe 12 și 13 martie, precum și în intervalul 17-19 martie.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0