Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

 

Vremea va fi deosebit de rece până spre finalul acestei săptămâni, urmând a se atinge valori de -19 grade joi dimineața, 1 martie, apoi se va încălzi treptat, până la valori maxime diurne de 8 grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în partea a doua a intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 26 februarie – 11 martie, publicată luni.

În Moldova, în perioada 26 februarie – 1 martie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, iar în jumătatea nordică a regiunii și pe timpul zilei. Media temperaturilor maxime va fi între -12 și -11 grade, iar a minimelor de la -14 grade la începutul intervalului, până la valori de -19 și -18 grade în dimineața zilei de 1 martie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, astfel că mediile temperaturilor diurne vor crește spre 8 grade, în data de 7 martie, apoi nu vor fi variații notabile. Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor, acestea crescând de la o zi la alta, spre medii în jur de 0 grade în data de 7 martie, apoi nu vor varia semnificativ, situându-se până la sfârșitul intervalului de prognoză în jurul a -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în primele zile și în creștere în perioadele 3 – 5 martie și 7 – 11 martie.

La munte, în primele zile ale intervalului, vremea va fi geroasă în majoritatea masivelor montane. În perioada 26 februarie – 1 martie, mediile maximelor se vor încadra între -14 și -12 grade, iar ale minimelor între -21 și -18 grade. Din 2 martie, temperaturile vor fi, în general, în creștere,

până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Temperaturile maximele vor crește spre medii de 3 – 4 grade, în data de 9 martie, apoi vor scădea ușor spre valori în jurul a 1 grad în zilele de 10 și 11 martie. Minimele vor crește spre medii de -2 grade, în dimineața zilei de 8 martie, apoi vor scădea, spre valori între -4 și -2 grade, la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în zilele de 26 și 27 februarie și în intervalul 2 – 11 martie.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0