Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

Vremea va fi caracterizată în continuare prin valori termice mai mari decât cele normale pentru această perioadă, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată săptămâna viitoare, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 1 – 14 ianuarie.

În Moldova, după o vreme deosebit de caldă, cu valori de 9 – 11 grade la începutul intervalului, până în 5 ianuarie vremea se va răci, însă valorile termice se vor menține peste mediile multianuale. La finalul acestei perioade, temperaturile medii diurne vor fi de 4 – 6 grade, iar cele minime medii se vor situa între -3 și -1 grad. În următoarele două zile, vremea se va încălzi accentuat, media maximelor diurne se va apropia din nou de 9 – 10 grade, iar a minimelor nocturne va fi ușor negativă. În ultima parte a intervalului vremea se va răci treptat, apoi nu vor fi variații însemnate de la o zi la alta. Temperaturile din timpul zilei vor ajunge la 2 și 6 grade, iar noaptea se vor situa între -4 și 0 grade, caracterizând o vreme relativ caldă pentru a doua decadă a lunii ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 2 – 4 ianuarie, precum și după data de 8 ianuarie.

La munte, în primele cinci zile ale intervalului vremea se va răci, astfel că temperaturile medii vor ajunge să fie negative și în timpul zilei. Noaptea, la altitudini mari, valorile termice se vor apropia de pragul gerului (-10 grade). Vor urma trei zile în care vremea se va încălzi accentuat, apoi va debuta un nou proces de răcire, care va  dura până în jurul datei de 11 ianuarie. În ultimele zile ale intervalului de prognoză nu vor fi variații termice semnificative de la o zi la alta. În timpul zilei temperaturile se vor situa în jurul valorii de 0 grade, iar minimele medii ale nopții vor fi cuprinse în general, între -10 și -5 grade. În ansamblu, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pe tot parcursul intervalului analizat. Cele mai ridicate șanse de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ninsoare, vor fi în intervalele de 2 – 5 și 9 – 14 ianuarie.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0