Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea se va răci în următoarele zile, de la valori de 13 grade Celsius, în unele zone ale ţării, spre un regim termic apropiat de normalul perioadei, în timp ce precipitaţiile, îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, se vor semnala în ultimele zile din 2017 şi în primele din 2018, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 25 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018.

În Moldova, după primele patru zile ale intervalului cu o vreme caldă, cu medii ale maximelor diurne în jurul valorii de 9 grade, vremea se va răci în 30 și 31 decembrie, până la o medie de 3 – 4 grade. În a doua săptămână de prognoză, mediile diurne vor oscila între 3 și 5 grade. Valorile medii nocturne, în general negative la începutul primei săptămâni, vor crește în data de 29 decembrie, până la 4 grade, urmând o scădere până la -3 grade, la 1 ianuarie. În a doua săptămână, mediile nocturne vor varia între -3 grade și 1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză, exceptând intervalul 29 – 30 decembrie, când vor fi posibile precipitații predominat sub formă de ploaie.

La munte, până în 28 decembrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, urmând a se răci treptat începând cu 29 decembrie. În aceste condiții, între 30 decembrie și 2 ianuarie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, mai ales în cursul nopților, când la altitudinile mai mari pot fi condiții de ger (sub -10 grade). Pentru intervalul 2 – 7 ianuarie se preconizează temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade a anului, în jurul a 0 grade ziua și între -8 și -4 grade, noaptea. Cele mai ridicate șanse de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ninsoare, vor fi în intervalul 28 – 31 decembrie. În timpul celei de-a doua săptămâni (1 – 7 ianuarie), probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă, dar la nivel local se pot semnala, trecător, ninsori slabe.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0