Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Regimul termic va suferi fluctuații dese pe parcursul următoarelor două săptămâni, perioadele calde alternând de multe ori cu cele reci, urmând a se înregistra maxime de la 8 la 15 grade, în timp ce probabilitatea apariției precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 23 octombrie – 5 noiembrie, publicată luni.

În Moldova, temperaturile medii diurne vor scădea până la mijlocul primei săptămâni, de la valori medii diurne de 12 – 13 grade, în data de 23 octombrie, până spre medii în jurul a 8 grade, în zilele de 24 și 25 octombrie, apoi vor crește spre 14 – 15 grade, în data de 27 octombrie. Vremea se va răci din nou în data de 28 octombrie, când mediile maximelor vor coborî spre 12 grade, apoi o încălzire ușoară, va determina înregistrarea unor medii de 13 – 14 grade în data de 30 octombrie. În perioada 31 octombrie – 5 noiembrie nu vor fi variații importante de la o zi la alta, urmând ca mediile diurne să crească de la 11 – 12 grade în primele zile, spre valori în jurul a 13 grade până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Temperaturilor minime vor scădea până în data de 26 octombrie, de la o medie regională de 6 – 7 grade, în primele nopți, spre aproximativ 2 grade. Ulterior acestei răciri, vremea se va încălzi, urmând astfel ca, în zilele de 27 și 28 octombrie, media minimelor să se situeze în jurul a 6 grade. În data de 29 octombrie, media minimelor va scădea din nou spre 4 grade, apoi va crește din nou spre 6 grade în data de 30 octombrie, pentru ca, în perioada cuprinsă între 31 octombrie și 5 noiembrie, temperaturile minime să crească ușor până spre sfârșitul intervalului, de la valori medii în jur de 3 grade spre medii de 5 – 6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în zilele de 23 și 24 octombrie, în intervalul 27 – 31 octombrie și din nou în 3 și 4 noiembrie.

La munte, evoluția regimului termic va fi caracterizată prin valori diurne mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, situate în jurul a 16 grade până în jurul datei de 20 octombrie. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, în intervalul 24 – 29 octombrie, media temperaturilor maxime va fi de 6 – 8 grade, apropiată de valoarea climatologic normală pentru final de octombrie. Temperaturile nocturne vor fi de 6 – 8 grade, între 16 și 23 octombrie, apoi vor marca o scădere și se vor încadra, în medie, între 2 și 0 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai ales în zilele de 23 – 24 octombrie și în perioada 27 – 31 octombrie, când se vor înregistra cantități de apă însemnate.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0