Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va avea fluctuații importante în următoarele două săptămâni, cu temperaturi în scădere accentuată în prima parte a intervalului, apoi din nou în creștere în cea de-a doua, dar și cu frecvente perioade în care posibilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 18 septembrie – 1 octombrie, publicată luni.

În Moldova, în prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile se vor situa în general peste cele normale pentru această perioadă din an, iar în zilele de 21, 22 și 23 septembrie vremea va deveni răcoroasă. Astfel valorile medii diurne vor scădea de la 24 – 26 de grade în 19 septembrie la 15 – 17 grade în zilele de 21, 22 și 23 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variații la fel de importante, menținându-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8 – 14 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 21 – 23 de grade ziua și 6 – 10 grade noaptea, în medie regională. În intervalul 19 – 22 septembrie, ploile se vor semnala pe arii relativ extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

În Dobrogea, intervalul de referință va debuta cu o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an, maximele urmând a se situa, în medie, între 24 și 28 de grade, iar minimele între 16 și 18 grade. Sfârșitul primei săptămâni va fi caracterizat de o vreme mai răcoroasă, cu temperaturi ziua de 21 – 23 de grade și noaptea de 12 – 15 grade. Apoi, este estimată o creștere ușoară a temperaturilor, astfel că cele maxime vor fi de 23 – 26 de grade, iar cele minime de 14 – 16 grade, în medie regională. În intervalele 20-22 și 26-29 septembrie, probabilitatea de ploaie va fi mai mare și local cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

La munte, după un debut de săptămână cu vreme relativ caldă, temperaturile vor fi în scădere accentuată, astfel că în intervalul 21-23 septembrie vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de 5 – 10 grade și minime de 1 – 4 grade, în medie. Apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, fiind estimate temperaturi în general peste cele normale la sfârșitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8 – 16 grade și nocturne de 3 – 6 grade. În intervalul 19-22 septembrie va ploua pe spații extinse și local vor fi cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi din nou ridicată în perioada 27-29 septembrie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0