Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Regimul termic nu va suferi modificări semnificative în următoarele două săptămâni, deși temperaturile vor înregistra o ușoară creștere până în data de 12 septembrie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 4 – 17 septembrie, publicată luni.

În Moldova, în intervalul 4 – 6 septembrie, valorile medii diurne vor fi în general mai coborâte decât cele climatologic specifice perioadei, acestea situându-se la începutul primei săptămâni în jurul a 22 de grade, apoi în data de 6 septembrie vor scădea spre 20 de grade. Ulterior, temperaturile maxime vor crește treptat de la valori medii în jurul a 24 de grade, în zilele de 7 și 8 septembrie, până spre valori medii de 28 – 29 de grade, în data de 11 septembrie. În intervalul 12 – 17 septembrie, vremea va intra într-un proces de răcorire, astfel că temperaturile maxime vor avea valori medii în jurul a 23 de grade în 17 septembrie. Minimele vor scădea de la valori medii de 16 grade în 4 septembrie, până spre 11 – 12 grade. În intervalul 10 – 12 septembrie, minimele vor crește ușor de la o zi la alta, spre valori de 15 – 16 grade, apoi vremea va intra din nou într-un proces de răcire. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalele 4 – 9, respectiv 13 –  17 septembrie.

În Dobrogea, până în data de 6 septembrie, valorile medii diurne vor varia ușor între 26 și 24 de grade, apoi variațiile de la o zi la alta nu vor fi semnificative, acestea situându-se în jurul a 25 de grade. Ulterior, vremea va întra într-un proces de încălzire, urmând astfel ca valorile medii ale temperaturii maxime să se situeze în jurul a 27 de grade în data de 12 septembrie. Începând însă cu data de 13 septembrie, temperaturile medii diurne vor scădea de la o zi la alta. În intervalul 4 – 7 septembrie, valorile medii nocturne vor scădea spre 14 grade. Apoi, temperaturile minime vor crește treptat spre 18 grade, în data de 12 septembrie. În intervalul 13 – 17 septembrie, vremea se va răcori din nou. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi relativ redusă.

La munte, în intervalul 4 – 12 septembrie, temperaturile diurne vor crește de la o zi la alta, spre valori de 18 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, de la medii în jur de 17 grade, în 12 septembrie, spre valori de 12 – 13 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. La începutul intervalului, minimele vor scădea spre 4 grade, apoi vor crește ușor de la o zi la alta, spre valori de 9 – 10 grade, în zilele de 11 și 12 septembrie. În perioada 13 – 17 septembrie, temperaturile minime vor scădea din nou. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0