Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va oscila din punct de vedere termic, în următoarele două săptămâni, cu zile în care temperaturile vor depăși, în medie, 34 de grade, dar și cu intervale în care probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în majoritatea regiunilor, în special în zonele montane, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 7 – 21 august, publicată luni.

În Moldova, în primele două zile de prognoză, vremea se va răcori, astfel că în data de 8 august media maximelor va fi de 28 de grade, iar a minimelor de 18 grade. În continuare, până în 11 august, se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge, în medie, 34 de grade, iar minimele 19 grade. Va urma o scădere a temperaturilor, cu șase grade pentru valorile maxime și trei grade pentru cele minime, pentru, ca până la finalul celei de a doua săptămâni, să nu se mai înregistreze variații importante. Vor fi averse pe arii relativ extinse în data de 7 august, în jurul datei de 12 august și, izolat, în restul intervalului.

În Dobrogea și pe litoral, atât valorile termice diurne, cât și cele nocturne vor fi, în general, în scădere, până în 13-14 august, când media maximelor va ajunge la 29-30 de grade, iar a minimelor la 19 grade. Ulterior, până la încheierea intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații semnificative. Vor fi condiții pentru averse în primele zile ale intervalului de prognoză, în 13 august și în jurul datei de 18 august.

La munte, media valorilor termice diurne se va situa între 22 și 26 de grade până în jurul datei de 11 august, apoi va fi în scădere. Temperaturile minime nocturne se vor încadra între 10 și 16 grade. Averse vor fi aproape în fiecare zi, dar mai ales în primele două zile ale intervalului de prognoză și în 12-13 august.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0