Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

Vremea va deveni, treptat, călduroasă în următoarele două săptămâni, pe alocuri caniculară, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 17 – 30 iulie, publicată luni, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată mai ales în cea de-a doua săptămână.

În Moldova, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, devenind călduroasă în a doua parte a ei, când media temperaturilor maxime va fi de 32 – 33 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 18 grade. În intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variații semnificative, vremea urmând să se mențină călduroasă, cu maxime de 30 – 32 de grade și minime de 16 – 18 grade. Ploi de scurtă durată și în general slabe cantitativ vor fi posibile în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, cu probabilitate ceva mai ridicată în intervalul 25-26 iulie.

În Dobrogea și pe litoral, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va menține până către finalul primei săptămânii, când media temperaturilor maxime va ajunge la 31 – 32 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 20 de grade. În intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variații semnificative, vremea urmând să se mențină călduroasă, cu maxime de 30 – 31 de grade și minime de 20 de grade. Ploi de scurtă durată vor mai fi posibile la începutul intervalului și după data de 28 iulie

La munte, la începutul primei săptămâni vremea va fi răcoroasă, mai ales în timpul dimineților, când media valorilor minime va fi de 6 – 8 grade, iar a celor maxime nu va depăși 16 – 18 grade. Ulterior procesul de încălzire se va remarca și în această regiune, astfel încât în jurul datei de 23 iulie se va ajunge la maxime, în medie de 24 de grade și minime în jur de 14 grade. În a doua săptămână, pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se preconizează o scădere ușoară a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade și minime în jur de 12 grade. Până spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat în timpul după-amiezelor. Va fi ridicată probabilitatea pentru averse care local pot fi torențiale în săptămâna 24-29 iulie, cantitățile mai însemnate fiind estimate pe 25-26 iulie și în ultimele zile ale acestei perioade.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0