Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni, cu maxime ce vor ajunge în unele zone și la 35 de grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de averse va fi mai ridicată între 21 – 22 iunie și 27 iunie – 2 iulie, arată prognoza meteo pentru intervalul 19 iunie – 2 iulie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât pe 20 și 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade. În 22 iunie se va produce o ușoară răcorire, însă, în weekend, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 30-32 de grade. În prima parte a celei de-a doua săptămâni nu se vor înregistra variații semnificative ale regimului termic diurn, iar ulterior media maximelor va coborî spre 26-27 de grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi de 13-15 grade, chiar mai ridicată în intervalul 24-28 iunie, spre 16-17 grade. În intervalele 21 – 22 iunie și 28 iunie – 2 iulie va fi mai ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și local cantități de apă mai însemnate.

În Dobrogea și pe litoral, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât pe 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. În 22 iunie se va produce o ușoară răcorire, însă ulterior, până spre finalul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 29-30 de grade. În a doua săptămână de prognoză nu se vor înregistra variații semnificative ale regimului termic, media maximelor urmând a fi de 27-28 de grade. Media temperaturilor minime din acest interval va fi de 17-18 grade, cu valori mai ridicate în perioada 24 – 26 iunie, spre 19-20 de grade. Aversele locale, în general slabe cantitativ, au probabilitate mai mare de apariție în intervalele 20-23 iunie și 28 iunie – 2 iulie.

La munte, vremea se va încălzi, de la o medie a temperaturilor maxime în jur de 16 grade, până spre 22 de grade în intervalul 24 – 28 iunie. În 22 iunie, pe fondul instabilității atmosferice mai accentuate, se va produce o ușoară scădere de temperatură. În același sens vor evolua și temperaturile minime, cele mai ridicate valori urmând să atingă o medie de 12-13 grade. Spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, vremea se va răci ușor, până spre o medie a maximelor în jur de 17 grade și a minimelor de 8-10 grade. Probabilitatea de apariție a averselor, descărcărilor electrice și cantităților de apă local mai însemnate va fi mai ridicată în intervalele 21 – 24 iunie și 27 iunie – 2 iulie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0