Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea se va încălzi în primele zile ale lunii mai, în aproape toată țara, iar temperaturile vor fi peste cele normale în această perioadă din an, ajungând și până la 27 de grade Celsius, însă vor exista și averse de ploaie, mai ales în intervalele 3 – 5 mai și 7 – 9 mai, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 1 – 14 mai.

În Moldova, încălzirea vremii va fi semnificativă pe parcursul primei săptămâni, astfel că temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale la început de lună mai; vor fi, în medie, maxime de 22 la 27 de grade și minime de 7 – 13 grade. Între 7 și 10 mai, vremea se va răcori, devenind în general apropiată de specificul climatologic al perioadei, cu valori diurne de 17 la 21 de grade și nocturne de 5 – 9 grade, în medie regională. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o încălzire accentuată a vremii. Ploi pe arii mai extinse, moderate cantitativ, vor fi cu o probabilitate mai mare în perioada 6 – 9 mai. În restul intervalului, instabilitatea atmosferică se va manifesta în unele după-amiezi prin ploi de scurtă durată, cu caracter local.

La munte, încălzirea vremii va fi semnificativă în primele zile din luna mai, astfel că temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale în această perioadă din an; vor fi, în medie, maxime de 12 la 17 grade și minime de 2 – 7 grade. Între 6 și 10 mai, vremea se va răcori, devenind în general apropiată de specificul climatologic al perioadei, cu valori diurne de 10 la 14 grade și nocturne de 0 – 5 grade, în medie. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o încălzire substanțială a vremii. Ploi pe arii extinse și în cantități local însemnate vor fi cu o probabilitate mai mare în perioada 4 – 9 mai. În restul intervalului instabilitatea atmosferică se va manifesta după-amiaza prin ploi de scurtă durată, cu caracter local.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0