Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

Vremea prognozată de meteorologi pentru următoarele două săptămâni va fi una schimbătoare, cu temperaturi ce vor atinge pe timpul zilei chiar și 21 de grade Celsius, dar și 13-14 grade Celsius, în timp ce precipitațiile vor fi prezente aproape zilnic la nivelul întregii țări, cu probabilitate mai ridicată din data de 25 martie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie valabilă pentru perioada 20 martie – 2 aprilie, publicată luni.

În Moldova, la începutul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 10 grade, iar în ziua următoare va ajunge la 17 grade. Ulterior, până în jurul datei de 24 martie, valorile termice diurne nu se vor modifica semnificativ. Între 26 martie și 2 aprilie, media  maximelor va fi mai scăzută și se va situa între 12 și 14 grade. Temperaturile nocturne vor crește până în data de 22 martie, când media lor va atinge 4 grade, apoi nu vor mai fi variații semnificative. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima zi și, din nou, din data de 25 martie.

La munte, până în data de 25 martie vremea va fi caldă, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jurul valorii de 10 grade, exceptând prima zi, când se vor înregistra temperaturi diurne medii de 4 grade. Apoi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei și anume o medie de 5 – 7 grade. Mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade, mai puțin în nopțile din intervalul 22 – 25 martie, când acestea se vor situa în jurul a 2 grade. Local, în prima zi a intervalului, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, iar începând cu data de 26 martie va crește din nou  probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0