Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea se menține caldă în următoarele două săptămâni, cu o ușoară scădere a temperaturilor în a doua săptămână a intervalului, dar în general peste mediile climatologice ale perioadei, în timp ce precipitațiile vor fi prezente mai ales în partea de vest a țării, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie valabilă pentru intervalul 6 – 19 martie, publicată luni.

În Moldova, în prima săptămână, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse în medie între 12 și 14 grade (exceptând prima zi, când se vor situa în jurul a 16 grade) și medii ale minimelor de 2 – 4 grade. Valorile termice vor scădea ușor în cea de-a doua săptămână, dar vor continua să se situeze peste mediile climatologice specifice perioadei. Maximele se vor situa între 10 și 12 grade, iar minimele între 0 și 2 grade Celsius. Local și temporar va ploua slab în zilele de 6 și 9 martie, precum și în perioada 12-16 martie, iar în restul intervalului doar izolat vor fi ploi slabe, trecătoare.

La munte, regimul termic nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză și va fi caracterizat de valori diurne de aproximativ 4 grade, în medie, în prima săptămână, și 2 – 4 grade, în cea de-a doua. Temperaturile nocturne vor fi ușor negative și vor avea o valoare medie între -3 și -2 grade, în intervalul 6 – 13 martie, și între -5 și -4 grade, în intervalul 14 – 19 martie. Vor fi precipitații la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar în jurul datei de 7 martie se pot înregistra cantități de apă mai importante.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0