Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

meteoVremea se va încălzi treptat, în toate regiunile țării, în această săptămână, apoi valorile maxime de temperatură vor scădea substanțial după 25 februarie, ajungând, săptămâna viitoare, la valori normale pentru finalul lunii februarie și începutul lunii martie, relevă prognoza meteo pentru intervalul 20 februarie – 5 martie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

În Moldova, în intervalul 21-24 februarie, vremea se încălzi apreciabil, valorile termice devenind mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Astfel, vor fi maxime de 8 – 15 grade și minime de 2 – 5 grade, în medie regională. Din 25 februarie, scăderea bruscă a temperaturilor va determina un regim apropiat de cel normal pentru sfârșit de februarie, cu 2 – 7 grade ziua și între -7 și -3 grade noaptea. Pentru primele zile ale lunii martie este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor. În prima săptămână vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare aproape în fiecare zi, dar în general slabe și cu caracter local, exceptând data de 25 februarie, când se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru precipitații se menține relativ ridicată și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

La munte, în intervalul 21-24 februarie, vremea se încălzi, valorile devenind mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Astfel, vor fi maxime de 0 – 6 grade și minime între -4 și 0 grade, în medie. Din 25 februarie, temperaturile vor scădea, determinând un regim apropiat de cel normal pentru sfârșit de februarie, cu -2 – 0 grade ziua și între -10 și -6 grade noaptea. Pentru primele zile ale lunii martie este estimată o creștere ușoară și treptată a valorilor termice. În prima săptămână, vor precipitații în fiecare zi, predominant ninsori, care, local și temporar, pot fi mai consistente, dar și precipitații mixte cu condiții de polei în intervalul 22-24 februarie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0