Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

meteoTemperatura va fi în creștere în următoarele două săptămâni, maximele urmând să ajungă și la 12 grade în Muntenia și 13 grade în Oltenia, în timp ce precipitațiile, mai ales sub formă de ploaie, vor fi prezente în majoritatea regiunilor începând din 20 februarie, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 13 – 26 februarie, publicată luni.

În Moldova, în prima jumătate a primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece, cu medii ale maximelor termice între -4 și 0 grade și ale temperaturilor nocturne situate între -12 şi -4 grade. După data de 16 februarie, când valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei, respectiv maxime în jurul unei medii de 0 grade și minime medii între -9 și -8 grade, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, astfel încât temperaturile maxime vor creşte de la 3 grade, în data de 17 februarie, până la o medie în jurul a 8 grade, pe 24-26 februarie. Mediile temperaturilor minime vor evolua similar în cea de-a doua săptămână, fiind în creştere treptată, de la -4 grade până la -1 grad. În primele zile ale intervalului, trecător vor fi posibile fulguieli, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, probabilitatea de apariție a precipitațiilor în general slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi relativ ridicată în toate zilele.

La munte, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, în majoritatea masivelor montane, la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de încălzire începând cu 15 februarie. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor crește de la 0 – 1 grad de la mijlocul primei săptămâni, până la 2 – 3 grade spre sfârșitul intervalului, iar cele minime de la valori între -8 și -5 grade, până la valori medii în jur de -4 grade, spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 18 – 26 februarie.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0