Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

prognoza-meteo-680x365Vremea va fi mai rece decât normal pentru această dată, în aproape toate regiunile, arată prognoza valabilă pentru perioada 28 noiembrie – 11 decembrie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie. Precipitații mai însemnate, sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi posibile cu probabilitate mai mare din 4 decembrie.

În Moldova, în prima săptămână, valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei, iar cele nocturne, mai ridicate. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 4 grade, iar cele minime între -5 și 1 grad. În săptămâna a doua, variațiile de temperatură nu vor fi semnificative de la o zi la alta și de la o noapte la alta; majoritatea valorilor diurne se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate. În medie pe regiune, maximele vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar minimele vor fi între -3 și -4 grade. Vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, în general slabe, exceptând perioada 6-11 decembrie, când vor deveni mai consistente.

La munte, vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit, în această perioadă. Pe întreg intervalul, valorile termice vor fi negative, atât în cursul nopților, cât și în cursul zilelor, mai scăzute în prima săptămână când, în medie, maximele se vor încadra între -4 și -8 grade, iar minimele între -13 și -6 grade. În cea de-a doua săptămână vor fi valori ale temperaturilor maxime de -3 și -2 grade, iar cele minime se vor situa în jur de -6 grade. În cea mai mare parte a timpului va ninge, iar ninsorile pot fi mai consistente, cel mai probabil, în perioadele 1-3 decembrie și 5-11 decembrie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0