Articol publicat în data de: lun, 31 Oct 2016Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

prognoza-meteo-680x365Vremea va fi rece în această săptămână și în ușoară încălzire săptămâna viitoare, cu posibilitatea apariției de precipitații în întreaga țară, mai ales în a doua jumătate a intervalului, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 31 octombrie – 13 noiembrie, publicată luni.

În Moldova, regimul termic din prima săptămână de prognoză se va situa sub cel ce ar fi normal în această perioadă, cu temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 7 și 11 grade și minime între -1 și 3 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor fi apropiate de cele climatologice specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele trei zile din interval și din nou în perioada 7 – 13 noiembrie.

La munte, valorile de temperatură din cursul nopților vor fi preponderent negative, exceptând perioada 7 – 9 noiembrie când vor atinge și depăși ușor 0 grade; cele din cursul zilelor se vor menține în jurul pragului de îngheț doar în diminețile de 1, 3 și 4 noiembrie, iar rest vor fi mai ridicate. Media valorilor maxime va fi între -1 și 5 grade, în prima săptămână, și între 4 – 7 grade, în cea de-a doua. Vor fi precipitații în cea mai mare parte a timpului, pe arii mai extinse în intervalele 2 – 3 noiembrie și 7 – 13 noiembrie. Până în jurul datei de 5 noiembrie vor predomina ninsorile, în perioada 6 – 9 noiembrie vor fi mai ales ploi, apoi precipitații mixte.

 

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>