Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunță ploi însemnate, vijelii și grindină, pentru sâmbătă și duminică
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Joi, cod galben de caniculă

 

prognoza-meteo-680x365Vremea va fi rece în această săptămână și în ușoară încălzire săptămâna viitoare, cu posibilitatea apariției de precipitații în întreaga țară, mai ales în a doua jumătate a intervalului, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 31 octombrie – 13 noiembrie, publicată luni.

În Moldova, regimul termic din prima săptămână de prognoză se va situa sub cel ce ar fi normal în această perioadă, cu temperaturi maxime, în medie, cuprinse între 7 și 11 grade și minime între -1 și 3 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor fi apropiate de cele climatologice specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în primele trei zile din interval și din nou în perioada 7 – 13 noiembrie.

La munte, valorile de temperatură din cursul nopților vor fi preponderent negative, exceptând perioada 7 – 9 noiembrie când vor atinge și depăși ușor 0 grade; cele din cursul zilelor se vor menține în jurul pragului de îngheț doar în diminețile de 1, 3 și 4 noiembrie, iar rest vor fi mai ridicate. Media valorilor maxime va fi între -1 și 5 grade, în prima săptămână, și între 4 – 7 grade, în cea de-a doua. Vor fi precipitații în cea mai mare parte a timpului, pe arii mai extinse în intervalele 2 – 3 noiembrie și 7 – 13 noiembrie. Până în jurul datei de 5 noiembrie vor predomina ninsorile, în perioada 6 – 9 noiembrie vor fi mai ales ploi, apoi precipitații mixte.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!