Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Vremea va păstra tendința generală de încălzire în următoarele două săptămâni, deși prima săptămână va începe cu câteva zile mai reci, în timp ce precipitații sunt așteptate de meteorologi mai ales în a doua jumătate a intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 8 – 21 martie, publicată luni.

În Moldova, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme în general mai rece decât ar fi normal în această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime de 3 – 7 grade şi minime negative, de -6 – -2 grade. Din data de 13 martie, vremea se va încălzi treptat, determinând valori termice diurne de 8 – 13 grade şi nocturne uşor pozitive. Ulterior, după data de 17 martie, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic uşor peste cel climatologic specific în a doua decadă a lunii martie. Până la jumătatea lunii martie, regimul pluviometric va fi deficitar, cu precipitaţii slabe, predominant ninsoare, doar în jurul datei de 10 martie. În cea de-a doua săptămână a intervalului de referinţă, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată, în special în perioada 17 – 19 martie.

La munte, vremea va fi rece la începutul perioadei, când media temperaturilor maxime va fi de -7 – 0 grade, iar nopţile vor fi geroase, în special la altitudini mai mari. Din data de 13 martie, vremea se va încălzi, valorile termice diurne urmând a fi de -1 – 6 grade, iar cele nocturne de -8 – -2 grade. Sfârşitul intervalului de referinţă poate aduce variaţii importante de temperatură de la o zi la la alta, dar estimările indică o probabilitate destul de mare pentru un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie. În perioadele 9 – 10 şi 12 – 13 martie va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0