Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Meteorologii prognozează un regim termic oscilant în următoarele două săptămâni, cu o tendință generală de încălzire a vremii, în timp ce precipitații, slabe cantitativ, sunt așteptate de la sfârșitul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 1 – 14 martie, publicată luni.

În Moldova, în intervalul 1-4 martie, procesul de încălzire se va resimți mai ales la valorile diurne, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 5 la 14 grade, în timp ce media temperaturilor minime va oscila ușor în jurul valorii de 0 grade. Între 5 și 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3 – 4 grade și a minimelor de -4 – -3 grade. A doua săptămână va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta, iar în intervalul 12-14 martie vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9 – 11 grade și ale minimelor de -2 – 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 5-7 martie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte, vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5 – 6 grade și cea a minimelor de -3 – -2 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade și minime, în medie, de -9 – -7 grade. În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va crește treptat spre 0 – 2 grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6 – -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori va fi în creștere începând din data de 5 martie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0