Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Meteorologii prognozează o încălzire semnificativă pentru următoarele două săptămâni, cu maxime termice care nu vor mai coborî sub 5 grade, în timp ce precipitații mai importante sunt așteptate de la finalul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 18 – 31 ianuarie, publicată luni.

În Moldova, la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea, dar până în data de 23 ianuarie valorile termice vor crește semnificativ. Maximele termice vor crește de la medii de -8 – -6 grade, la medii în jurul a 10 grade, iar cele minime, de la medii de -16 –  -14 grade, la medii de 1 – 2 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată spre medii ale maximelor de 4 – 5 grade și ale minimelor, de -3 – -2 grade. La începutul intervalului vor fi ninsori slabe, izolate, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

La munte, la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea. Până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ. Media maximelor va crește de la -12 – -10 grade, la 3 – 4 grade, iar a minimelor, de la -18 – -16 grade, la -2 – -1 grad. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată, spre medii ale maximelor de -4 – -1 grad și ale minimelor, de -8 – -6 grade. În prima parte a intervalului vor mai fi ninsori slabe, pe arii restrânse, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0