Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Zilele cu ninsori din această săptămână vor lăsa loc apoi unor temperaturi geroase, spre weekend, după care meteorologii prognozează o încălzire treptată a vremii, în continuare însă cu maxime termice sub zero grade, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 11 – 24 ianuarie, publicată luni.

Până în 14 ianuarie, pe fondul nebulozității persistente, nu vor fi variații termice semnificative, astfel media valorilor maxime va fi de 0 – 1 grad, iar minimele vor fi de aproximativ -3 grade. Vremea va deveni rece în perioada 15 – 20 ianuarie, geroasă în timpul nopților, cu maxime la nivelul regiunii de -8 – -4 grade și minime, în general, între -15 și -10 grade. Ulterior tendința vremii va fi de încălzire, când temperaturile vor fi apropiate de cele normale, cu valori medii de -3 – -2 grade pentru maxime și de -10 – -7 grade pentru cele minime. Se vor semnala precipitații, local însemnate cantitativ la începutul intervalului, apoi temporar până în 15 ianuarie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

La munte, în primele trei zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de -5 – -3 grade și minime în jur de -8 grade. În perioada 14 – 20 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12 – -10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După acest interval, estimarea indică o creștere treptată a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6 – -4 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -10 grade. Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie și după 20 ianuarie.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0