Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

După un început de an cu vreme caldă, temperaturile vor coborî treptat până la valori maxime în jurul a zero grade, săptămâna viitoare, în timp ce precipitații sunt așteptate mai ales în prima jumătate a intervalului, arată prognoza Administrației Național de Meteorologie pentru perioada 4 – 17 ianuarie, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă până în data de 8 ianuarie, însă valorile termice vor fi în scădere treptată de la o zi la alta. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 8 – 9 grade la începutul intervalului și va ajunge până la 4 – 5 grade spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză. Regimul termic nocturn se va concretiza prin valori de 4 – 6 grade, la început, și de -1 – 1 grad, la sfârșit. Ulterior tendința vremii va fi una de răcire, determinând astfel temperaturi apropiate de cele normale pentru jumătatea lunii ianuarie, cu valori medii de -2 – 2 grade pentru maximele termice și de -8 – -4 grade pentru cele minime. Se vor semnala ploi pe arii relativ extinse în 4 și 5 ianuarie. După acest episod, următoarele date mai favorabile precipitațiilor vor fi în 7, respectiv 10 și 11 ianuarie.

La munte, valorile termice diurne vor fi ușor pozitive în primele zile ale intervalului de prognoză și se vor situa, în medie, în jurul a 3 grade. Apoi, vremea se va răci, iar între 8 și 17 ianuarie media temperaturilor maxime va fi de -6 – -4 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori medii exclusiv negative, situate între -2 grade la începutul intervalului și -12 grade la sfârșit. Vor fi precipitații pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar în jurul datei de 4 ianuarie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi importante cantitativ.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0