Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea se va răci în următoarele două săptămâni, cu maxime termice care nu vor mai depăși 5 – 6 grade și minime negative spre finalul lunii, în timp ce precipitații mai importante sunt așteptate la începutul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 16 – 29 noiembrie, publicată luni.

În Moldova, valorile termice vor scădea accentuat, de la o medie de 11 – 12 grade în prima zi a intervalului, la o medie de numai 5 – 6 grade în 18 noiembrie. Nopțile vor fi relativ calde, raportat la normalul termic al perioadei, cu o medie a acestora de 2 – 5 grade. În ultima decadă a lunii noiembrie, media regională a temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 – 6 grade, iar minimele vor fi în jur de 0 grade în intervalul 20 – 25 noiembrie și de -3 – -2 grade spre finalul lunii. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 17 și 18 noiembrie, când aria acestora va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. În restul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după data de 21 noiembrie.

La munte, până în 20 noiembrie, valorile termice diurne se vor menține în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 și 6 grade. Ulterior se va produce o răcire a vremii, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile maxime mediate pentru întreg spațiul montan vor fi în jur de 0 grade. Nopțile vor deveni tot mai reci, astfel că, de la o medie a minimelor termice de -2 – 0 grade la începutul intervalului, se va ajunge la valori în jur de -6 grade în a doua jumătate a intervalului. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 și 18 noiembrie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai redusă.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0