Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

prognoza-meteo-680x365Vremea va deveni, în următoarele zile, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, valorile termice urmând să ajungă până la 25 – 26 de grade Celsius, în majoritatea regiunilor, în timp ce, din 2 octombrie şi până pe 5 octombrie, ploile îşi vor face, din nou, apariţia, pe arii mai extinse, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru intervalul 26 septembrie – 9 octombrie.

În Moldova, în primele două zile ale intervalului, valorile termice se vor situa uşor sub norma climatologică a perioadei, cu o medie regională a temperaturilor maxime diurne de 17 – 18 grade şi a minimelor nocturne de 7 – 8 grade. Ulterior, va avea loc o încălzire semnificativă, astfel încât, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, vremea va deveni caldă, cu o medie de 23 – 25 a temperaturilor maxime şi în jurul a 12 grade a celor minime. Spre finalul perioadei de prognoză, atât valorile termice diurne, cât şi cele nocturne, vor fi în scădere uşoară şi treptată, spre maxime, în medie, de 18 – 19 grade şi minime în jurul a 8 grade, apropiindu-se astfel de valorile medii multianuale. Ploi de scurtă durată vor mai fi pe arii restrânse la începutul intervalului, iar ulterior probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare pe 4 şi 5 octombrie.

La munte, în primele trei zile ale intervalului vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii septembrie, cu o medie a valorilor maxime de 8 – 10 grade şi a celor minime de aproximativ 2 grade. Ulterior, temperatura va fi în creştere, astfel încât, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, maximele diurne se vor situa în jurul valorii de 16 grade, iar minimele nocturne mediate pentru întreaga zonă montană va fi de 7 – 8 grade. După 5 octombrie, se estimează o scădere treptată a temperaturii aerului, spre medii ale valorilor maxime de 10 – 11 grade şi ale celor minime de aproximativ 4 grade. Precipitaţii pe arii restrânse se vor înregistra în primele două zile ale intervalului, iar ulterior probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare după data de 3 octombrie.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!