Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va fi în general frumoasă și caldă, pe parcursul următoarelor două săptămâni, excepție făcând finalul primei jumătăți a intervalului, atunci când, odată cu răcirea vremii, va crește și probabilitatea de apariție a precipitațiilor, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 14 – 27 septembrie, publicată luni.

În Moldova, în primele zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi treptat, astfel încât va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime mediate regional, între 28 și 30 de grade. În 18, 19 și 20 septembrie se va răci brusc, iar media maximelor va coborî până la 18 grade, dar după acest interval, va urma un proces de încălzire treptată, spre maxime, în medie, de 22 – 24 de grade. Valorile minime se vor situa, mediat, în jurul a 14 grade pe intervalul 14 – 18 septembrie. În 19, 20, 21 și 22 septembrie, regimul termic nocturn, în medie regională, va fi de 8 – 9 grade, iar până la finalul prognozei se estimează că va ajunge la 10 – 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 17 și 18 septembrie, iar în restul intervalului șansele de ploaie vor fi scăzute.

La munte, în primele patru zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât normalul perioadei, cu media maximelor în jurul a 20 de grade. Din 18 septembrie și până în 21 septembrie se va răci, chiar semnificativ, astfel că maximele mediate vor fi de 10 – 12 grade. Pe intervalul 22 – 26 septembrie se va încălzi ușor, cu medii ale maximelor de 14 – 16 grade, iar la final se preconizează din nou o scădere a valorilor termice spre 14 grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 10 grade în perioada 14 – 17 septembrie, apoi vor scădea brusc la 2 grade mediat regional în 19 și 20 septembrie și ulterior vor crește din nou până la medii în jurul a 8 grade. Ploile se vor semnala în 17 și 18 septembrie, iar în restul intervalului probabilitatea apariției acestora va fi destul de redusă.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0