Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va prezenta maxime termice fluctuante în următoarele două săptămâni, cu o tendință de răcire până la finalul intervalului, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată la începutul acestei perioade, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 7 – 20 septembrie.

În Moldova, vremea va fi călduroasă în prima zi, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 30 de grade, apoi se va răcori în data de 8 septembrie, spre o medie de 23 de grade, urmând o nouă încălzire a vremii, spre maxime de 29 de grade, în data de 10 septembrie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea, spre medii ale maximelor de 25 de grade în data de 11 septembrie, apoi va crește spre valori în jurul a 28 de grade în data de 13 septembrie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză valorile termice diurne nu vor mai depăși 22 – 24 de grade, mediat regional. Media minimelor termice va fi de 15 grade în primele două nopți, apoi temperatura aerului va scădea spre medii ale minimelor de 11 grade, în data de 09 septembrie, apoi va crește ușor spre 14 – 15 grade, în intervalul 11 – 15 septembrie. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, tendința valorilor termice nocturne va fi de scădere ușoară, astfel încât cele mai coborâte minime se estimează a se înregistra în ultimele zile, când media minimelor se va situa în jurul a 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în prima zi a intervalului de prognoză.

În Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 28 de grade. După data de 8 septembrie, deși valorile termice diurne vor avea ușoare variații de la o zi la alta, până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că în ultimele zile media maximelor nu va mai depăși 23 – 24 de grade. Media minimelor termice se va situa în general între 14 și 16 grade, exceptând primele două nopți, când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 18 – 19 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

La munte, regimul termic va marca o scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20 de grade, în prima zi, spre 14 grade la sfârșitul intervalului, iar temperaturile minime vor ajunge de la valori în medie de 10 grade în primele 2 nopți, până la 6 grade în ultima noapte. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 7 și 8 septembrie și din nou în intervalele 14 – 16 septembrie, respectiv 18 – 20 septembrie.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0