Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea se va răci treptat pe parcursul următoarelor două săptămâni, maximele termice urmând a coborî spre valori spre 25 de grade, în timp ce precipitații mai însemnate cantitativ sunt așteptate la mijlocul primei jumătăți a intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 31 august – 13 septembrie, publicată luni.

În Moldova, în intervalul 31 august – 4 septembrie vremea se va răci treptat, astfel că mediile maximelor se vor situa între 34 și 28 de grade. Până în data de 7 septembrie se va ameliora ușor sub acest aspect și se vor înregistra medii de 28 de grade, urmând ca, până la finalul intervalului, regimul termic mediat pe regiune să se situeze între 24 și 26 de grade. Minimele nocturne vor avea trei intervale de scădere, astfel că în perioada 31 august – 4 septembrie vor avea mediat 16 – 17 grade, în perioada 5 – 8 septembrie vor fi de 13 – 14 grade, iar în 8 – 13 septembrie, se vor situa între 12 și 14 grade. Ploile, în general sub formă de aversă, se vor semnala pe arii mai extinse în 3 și 4 septembrie, iar în restul timpului doar pe spații restrânse, cel mai probabil între 9 și 12 septembrie.

În Dobrogea, vremea va fi în general frumoasă, dar se va răci treptat pe aproape tot parcursul intervalului. Mediile maximelor se vor situa între 30 și 26 de grade, cu cea mai rece zi în 10 septembrie, când vor fi de 24 de grade. Regimul termic nocturn va avea doar ușoare variații în perioada 31 august – 8 septembrie, cu medii de 18 – 20 de grade, apoi va marca o scădere, spre valori mediate regional de 16 grade. Regimul pluviometric se va menține deficitar. Ploi de scurtă durată se vor semnala în 4 și 5 septembrie și probabil din nou în 11 și 12 septembrie.

La munte, vremea se va răci semnificativ în intervalul 31 august – 2 septembrie când mediile maximelor vor coborî de la 14 spre 10 grade. Ulterior, nu vor mai fi variații semnificative, mediile regionale se vor situa între 15 și 18 grade. Minimele vor marca în aceeași măsură o scădere treptată și aproape continuă, cu cele mai calde nopți în 31 august și 1 septembrie, la temperaturi de 14 grade și cele mai reci în 10, 11 septembrie, minimele mediate la valori de 6 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată pe aproape întreg parcursul intervalului, însă între 1 și 6 septembrie aversele pot fi mai însemnate cantitativ.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0