Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Zilele călduroase, uneori caniculare, vor alterna cu cele mai răcoroase, pe parcursul următoarelor două săptămâni, în timp ce precipitații sunt așteptate atât la finalul primei săptămâni, cât și parcursul celei de-a doua jumătăți a intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 27 iulie – 9 august, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară până în data de 29 iulie, când media maximelor termice va fi în creștere de la 32 la 34 de grade. În intervalul 30 iulie – 1 august va fi o răcire semnificativă spre 26 de grade, apoi maximele termice vor crește din nou, spre 30 – 31 de grade, în medie, pe 3 august. În continuare, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila ușor în jurul a 31 de grade. Media minimelor termice va fi de 17 – 19 grade până pe 30 iulie, apoi, după ce va scădea spre 14 grade pe 2 august va fi în creștere cu 3 grade pe 4 august, iar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni va fi de 16 – 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 30 iulie – 1 august și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară până în data de 30 iulie, când media maximelor termice va crește de la 31 la 33 de grade. În intervalul 31 iulie – 1 august va fi o răcire semnificativă spre media de 28 de grade, apoi maximele termice vor crește din nou, spre 29 – 30 de grade, în medie, pe 3 și 4 august. În continuare, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila ușor în jurul a 30 de grade. Media minimelor termice va fi de 20 – 21 de grade până pe 31 iulie, apoi, după ce va scădea spre 18 grade pe 2 august va fi în creștere cu 2 grade până pe 5 august, iar ulterior va fi de 19 – 20 de grade până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată doar în intervalul 31 iulie – 1 august.

La munte, în prima săptămână, media maximelor termice se va situa între 17 și 20 de grade, mai ridicată în jur de 22 de grade pe 29 și 30 iulie, iar a minimelor va fi cuprinsă între 9 și 13 grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile maxime se vor menține, în medie, în jurul a 19 – 20 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 8 și 10 grade. Vor fi posibile averse în fiecare zi ale intervalului de prognoză, cu o probabilitate mai ridicată pentru cantități local mai însemnate în intervalele 27 – 28 iulie, 30 iulie – 1 august, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0