Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

prognoza-meteo-680x365Regimul termic prognozat în următoarele două săptămâni va fi caracterizat de o vreme în general în răcire, cu temperaturi maxime ce vor atinge cel mult 22 de grade Celsius, în timp ce precipitaţiile vor fi prezente, în majoritatea regiunilor, atât la începutul intervalului, cât şi în zilele de 26, 27 şi 29 septembrie, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 19 septembrie – 2 octombrie, emisă luni.

În Moldova, valorile termice, atât cele diurne, cât şi cele nocturne, vor fi în scădere până joi, 22 septembrie, apoi vor creşte uşor şi treptat. Pe ansamblul perioadei de prognoză, zilele vor fi mai reci decât în mod obişnuit în această perioadă, cu o medie a maximelor între 15 şi 17 grade, în prima săptămână, şi 17 – 20 de grade în săptămâna a doua. Regimul termic nocturn va fi apropiat de cel climatologic în întreg intervalul, cu o medie a minimelor de 7 – 9 grade. Condiţiile de ploaie vor fi reduse, exceptând zilele de luni şi marţi (19 – 20 septembrie), când vor fi averse frecvente, însemnate cantitativ şi cu caracter torenţial.

La munte, regimul termic va fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, apoi va creşte uşor şi treptat. Scăderea, la valorile diurne, va fi de la o medie de 13 grade, în prima zi, până la 5 – 6 grade în data de 22 septembrie, apoi media maximelor va fi de 6 – 12 grade. La valorile din cursul nopţilor, scăderea va fi de la o medie de 9 grade la începutul intervalului, până la valori între 0 şi -1 grad către finalul primei săptămâni, iar creşterea va însemna un regim termic, mediat la scara întregii regiuni, spre 4 grade, la sfârşitul perioadei de prognoză. Va ploua în perioada 19-21 septembrie, când cantităţile de apă vor fi însemnate, iar la altitudini mai mari, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub forma de lapoviţă şi ninsoare. Probabilitatea de apariţie a altor ploi, însă nu pe arii foarte extinse, va fi în creştere în intervalul 25-30 septembrie.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0