Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea se menține călduroasă pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu valori ale temperaturilor maxime în jurul a 30 de grade, în timp ce precipitații sunt așteptate atât la începutul intervalului, cât și în cea de-a doua săptămână, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 20 iulie – 2 august, publicată luni.

În Moldova, până în data de 24 iulie, media temperaturilor maxime va oscila în jurul a 28 de grade, iar în următoarele două zile va crește la 30 de grade. În cea de-a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie, între 29 și 31 de grade. Media temperaturilor minime va fi în jurul a 16 grade în primele trei nopți, scăzând ușor spre 14 grade pe 24 iulie, urmând ca până pe 2 august să se mențină în apropierea valorii de 16 grade. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în intervalele 20 – 21 iulie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Dobrogea, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 27 și 29 de grade, iar a minimelor între 17 și 19 grade. În cea de a doua săptămână nu vor fi modificări semnificative astfel încât maximele se vor situa, în medie, între 28 și 30 de grade, iar media minimelor va fi de 19 – 20 de grade. Condiții pentru averse vor fi la începutul intervalului și posibil după data de 30 de iulie.

La munte, în prima săptămână, media maximelor termice se va situa între 16 și 19 grade, iar a minimelor între 8 și 10 grade. În cea de a doua săptămână, temperaturile maxime se vor menține, în medie, în jurul a 20 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 10 și 12 grade. Vor fi posibile averse în fiecare zi ale celor două săptămâni, cu o probabilitate mai ridicată pentru cantități local mai însemnate în intervalele 23 – 24 iulie și 27 – 29 iulie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0