Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va avea temperaturi maxime în creștere ușoară, pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu valori ce vor putea atinge 30 de grade, în timp ce, după un weekend prognozat fără precipitații, ploile sunt așteptate din nou de la mijlocul săptămânii viitoare, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 22 iunie – 5 iulie, publicată luni.

În Moldova, vremea se va încălzi ușor, astfel că maximele vor crește de la medii de 24 – 25 de grade în intervalul 22 – 24 iunie, spre valori în jurul a 30 de grade în zilele de 29 și 30 iunie. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea, astfel că, în intervalul 2 – 5 iulie, media regională va fi de 26 de grade. Variațiile temperaturilor minimele vor fi nesemnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, astfel că, în medie, se vor înregistra la scară regională valori cuprinse între 15 și 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 26 iunie, apoi va crește din nou începând cu data de 1 iulie.

În Dobrogea, în intervalul 22 – 27 iunie, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, înregistrându-se valori de 25 – 26 de grade, în medie. Ulterior datei de 27 iunie, temperaturile maxime vor crește ușor și treptat până spre valori medii în jurul a 29 de grade în zilele de 29 și 30 iunie, apoi vor scădea spre 27 de grade, valoare ce va fi de interes pentru sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză (în zilele de 4 și 5 iulie). Pe tot parcursul intervalului de prognoză nu vor fi variații notabile ale temperaturilor minime, astfel că la scară regională acestea vor fi cuprinse între 17 și 19 grade, în medie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în intervalul 22 – 25 iunie.

La munte, pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză variațiile temperaturilor maxime de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că se vor înregistra în medie temperaturi cuprinse între 16 și 18 grade. În ceea ce privește regimul nocturn, în prima săptămână de prognoză media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 9 grade. Ulterior, minimele vor crește ușor astfel că în intervalul 29 iunie – 2 iulie se vor înregistra 10 – 11 grade, în medie, ca apoi acestea să scadă din nou spre medii în jurul a 8 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 3 – 5 iulie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0