Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va prezenta variații mari ale temperaturilor maxime pe parcursul următoarelor două săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi una redusă, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 11 – 24 mai, publicată luni.

În Moldova, pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de variaţii, temporar chiar semnificative, astfel că zilele cu vreme răcoroasă, local chiar rece pentru această perioadă din an – în special în nordul regiunii (cu probabilitate mai mare în 13 şi 15 mai), când media maximelor va fi de 16 – 19 grade –, vor alterna cu zile calde, când după-amiaza vor fi 22 – 25 de grade, mai ridicate în sudul regiunii. Aceleaşi oscilaţii vor avea şi temperaturile nocturne care se vor situa în marea lor majoritate între 8 şi 11 grade, valori mai mici, în medie de 4 – 8 grade, fiind în dimineţile de 13 şi 15 mai şi, posibil, în jurul datei de 19 mai. Probabilitatea mai mare pentru ploi va fi asociată manifestărilor de instabilitate atmosferică, astfel că distribuţia acestora va fi neuniformă, pe spaţii mici fiind posibile averse cu caracter torenţial, dar la nivel regional se estimează un regim pluviometric în general deficitar.

La munte, zilele cu vreme caldă când temperaturile diurne vor fi în medie de 14 – 18 grade vor alterna cu zile mai răcoroase caracterizate de valori într-un ecart mediu de 10 – 13 grade. Aceleaşi oscilaţii vor avea şi temperaturile minime, dar în marea lor majoritate se vor situa între 4 şi 8 grade, valori mai mici, în medie de 2 – 3 grade, chiar uşor negative în masivele cele mai înalte urmând a se înregistra în dimineaţa de 13 mai. Probabilitatea pentru ploi – în general asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosferică – va fi relativ ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referinţă, dar în special în 12 şi 14 mai, când vor fi local şi cantităţi de apă mai însemnate şi din nou după data de 17 mai.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0