Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

După câteva zile cu dimineți mai reci, vremea se va încălzi treptat, cu maxime care pot ajunge la peste 20 de grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată la începutul celei de-a doua jumătăți a intervalului, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 6 – 19 aprilie, publicată luni.

În Moldova, în primele trei zile vremea va fi rece în timpul nopților și dimineților, cu o medie a temperaturilor minime în jur de 0 grade și maxime în creștere ușoară spre 16 grade. Ulterior, vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă astfel încât, pe 12 și 13 aprilie, când se vor înregistra valorile termice cele mai ridicate, maximele vor fi, în medie, în jurul a 21 de grade și minimele vor ajunge la o medie de 6 – 7 grade. După această dată, se estimează o revenire a temperaturii spre valori normale, cu media temperaturilor maxime în jurul a 16 grade, iar a minimelor de 4 – 5 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi deficitar, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 13 – 17 aprilie.

La munte, vremea se va încălzi treptat până pe 10 aprilie, când media valorilor maxime de temperatură va ajunge la 10 – 11 grade, iar media temperaturilor minime va atinge 1 – 2 grade. Cu mici variații de la o zi la alta, acest regim termic se va menține și în intervalul 11 – 13 aprilie. După această dată, se estimează trecerea spre valori termice ușor sub cele normale pentru această regiune, cu o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de -1 – 0 grade. Se estimează precipitații în general slabe, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalul 13 – 18 aprilie.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0