Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Meteorologii prognozează o nouă perioadă de două săptămâni cu temperaturi ridicate pentru acest moment al anului, cu maxime ce pot ajunge în unele zile și la 18 grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor importante rămâne una redusă, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 24 februarie – 8 martie, publicată luni.

În Moldova, valorile termice diurne vor crește treptat, astfel încât media maximelor va porni de la 8 – 10 grade și va ajunge la 15 – 18 grade, în data de 26 februarie. Ulterior, temperatura va marca o scădere treptată, ajungând la valori de 5 – 7 grade pe 28 februarie, după care se va menține la medii de 10 – 14 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori peste mediile multianuale specifice perioadei în mare parte din interval, cu minime ale căror medii vor fi între 2 și 4 grade, exceptând datele de 25, 28 și 29 februarie, când minimele vor deveni preponderent negative. Regimul pluviometric va fi în general deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar temporar fiind posibile precipitații, slabe cantitativ.

La munte, vremea se va încălzi treptat până în 26 februarie, când temperatura medie diurnă va fi de 6 grade, apoi valorile termice vor fi în scădere, spre medii ale maximelor termice de -2 grade în 27 și 28 februarie, dar ulterior se va încălzi din nou, nu vor mai fi variații semnificative, iar media temperaturilor maxime va fi de 2 – 4 grade. Minimele vor avea alternanțe semnificative în prima săptămână când se vor situa, în medie, între -10 și 0 grade, dar până la finalul intervalului de prognoză se vor menține relativ constante, în jurul unor valori medii de -4 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații în aproape tot intervalul, iar probabilitatea ca acestea să devină moderate cantitativ va fi mai mare pe 26 și 27 februarie.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0