Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cod galben de vijelii, descărcări electrice și grindină, până la ora 15
Vreme rece și ploioasă, în următoarele două săptămâni
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 

prognoza-meteo-680x365Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni se anunţă a fi unul oscilant, cu intervale în care valorile termice vor scădea cu până la 4 – 5 grade Celsius în majoritatea regiunilor, dar şi cu reprize de ploaie, în special în prima partea a intervalului 5 – 18 septembrie, în rest vremea menţinându-se relativ caldă, arată estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie, publicate luni.

În Moldova, intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, apoi maximele diurne vor scădea, de la o medie regională de 30 – 31 de grade în primele zile, până la aproximativ 25 de grade la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile minime nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere uşoară de la o zi la alta, de la 15 – 16 grade la început, spre 12 – 13 grade la finalul intervalului. În prima săptămână de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar, după data de 12 septembrie, pe arii restrânse, vor fi ploi slabe, trecătoare.

În Dobrogea, pe tot parcursul intervalului de prognoză nu se vor semnala modificări semnificative ale regimului termic. Astfel, temperaturile diurne vor fi de 28 – 29 de grade în primele zile şi 25 – 26 de grade la sfârşitul celei de a doua săptămâni, ca medie regională. Minimele nocturne, situate, de asemenea, într-un ecart strâns, vor fi de 17 – 18 grade în prima săptămână, iar la finalul intervalului vor sădea uşor, spre 16 grade pe data de 18 septembrie. Probabilitatea pentru ploi izolate, trecătoare şi slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 13 septembrie.

La munte, regimul temperaturii aerului nu va prezenta variaţii importante în decursul celor două săptămâni de prognoză, manifestând o tendinţă uşoară, dar constantă, de scădere. Astfel, maximele diurne se vor situa, în medie, între 18 şi 20 de grade în prima săptămână de prognoză, iar ulterior vor scădea treptat, spre 14 – 15 grade, în jurul datei de 18 septembrie. Temperaturile nocturne vor avea valori medii de 10 grade în mare parte a intervalului şi, doar în ultimele zile, vor marca o uşoară scădere, spre 7 – 8 grade. Va ploua local pe data de 5 septembrie, când, punctiform, se pot cumula cantităţi de apă mai importante, apoi probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va creşte din nou, după data de 10 septembrie.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!