Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea se menține mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în următoarele două săptămâni, cu maxime care vor depăși din nou 10 grade, în timp ce probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în continuare una redusă, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 17 februarie – 1 martie, publicată luni.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în a doua jumătatea a lunii februarie. Vor fi, totuși, variații de regim termic, astfel că în zilele cele mai calde (perioada 17 – 18 și cu probabilitate mare între 24 și 26 februarie) valorile maxime vor fi de 10 – 15 grade, iar minimele de 1 – 5 grade, în medie. În restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 6 – 9 grade și nocturne de -3 – 0 grade. Regimul pluviometric se va menține în general deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni, doar temporar fiind posibile precipitații slabe cantitativ.

La munte, intervalul va debuta cu valori termice mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 4 – 9 grade și minime de -4 – 0 grade. Începând cu data de 19 februarie, răcirea vremii va determina un regim de temperaturi apropiat de cel normal, cu valori negative chiar și pe timpul zilei. Ulterior, după data de 23 februarie temperaturile vor crește din nou și vor depăși mediile multianuale ale perioadei. În perioada 19 – 20 februarie, precipitațiile, la început mixte, apoi predominant ninsori, se vor semnala pe arii mai extinse și local vor fi moderate cantitativ. Și în restul intervalului, vor fi zile în care probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0