Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

 

Vremea va avea un regim fluctuant pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu o răcire mai pronunțată spre finalul primei jumătăți a intervalului, urmată de o nouă încălzire treptată, precum și cu precipitații mai consistente la începutul primei săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 3 – 16 februarie, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi caldă în primele două zile, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 8 – 10 grade și a celor minime de 2 – 4 grade, apoi se va răci. În perioada 5 – 9 februarie, regimul termic se va situa în jurul mediilor specifice, cu valori diurne cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade și minime în general între -10 și -4 grade. În cea de-a doua săptămână, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, astfel încât spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 9 – 10 grade, iar a celor minime până în jurul valorii de 0 grade. Precipitații moderate și local însemnate cantitativ se vor semnala în zilele de 4 și 5 februarie, iar în restul intervalului acestea vor putea apărea trecător și pe arii restrânse.

La munte, în primele două zile, media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar a celor minime între -2 și 0 grade. Apoi, vremea se va răci semnificativ, astfel încât în perioada 5 – 9 februarie se vor înregistra, în medie, valori termice diurne cuprinse între -8 și -4 grade și nocturne, în general, între -14 și -10 grade. În cea de-a doua, săptămână tendința temperaturilor va fi de ușoară creștere, astfel încât spre finalul intervalului media maximelor va tinde spre 0 – 2 grade, iar a celor minime până în jurul valorii de -4 grade. Precipitații moderate și local însemnate cantitativ se vor semnala între 3 și 6 februarie, iar în restul intervalului acestea vor fi slabe și pe arii mai restrânse.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0